Betongindustri

Betongslangar

Det nya, lättare & flexibla textilarmerade betongslangen underlättar arbetet för arbetarna inom betongindustrin!

Arbetsutrustningen i det manuella arbetet för en betongarbetare med att gjuta betong kan vara tung och otymplig att hantera vilket ger en onödigt påfrestande arbetsmiljö. Dunlop Hiflex NYA textilarmerade betongslang är både lätt och flexibel vilket gör slangen enklare att hantera.

Betongslangen med sin textilarmering är upp till 26% lättare än en vanlig stålarmerad betongslang och trots detta har vi lyckats bibehålla både det höga arbetstrycket och nötnings-beständigheten. Tack vare denna lättviktskonstruktion kommer det manuella arbetet och arbetsmiljön för operatören med betonggjutning förbättras avsevärt vilket gör att det blir enklare att göra ett bra arbete. Arbetsslang betongslang betongindustrin

74SAA betongpumpslang anpassad för högt tryck är förutom nötbeständig även ozonresistent. Slangen klarar ett arbetstryck upp till 85 bar och har ett temperaturspann på -30°C till +80°C. Levereras med eller utan koppling av typ victualic.

Arbetsslangslang 700AA BRA MD Betongslang

En flexibel arbetsslang med låg vikt och hög nötningsbeständighet, finns det?

Javisst! Ny i sortimentet är också arbetsslangen 700AA BRA MD med den perfekta kombinationen av låg vikt, stor flexibilitet och hög nötningsbeständighet, vars egenskaper gör den till det självklara valet när det gäller hantering av slangar till extra slitande material.

En betongslang för extra krävande applikationer och miljöer!

Arbetar du med material och applikationer som ställer extra höga krav på arbetsslangen kan vi rekommendera Dunlop Hiflex betongpumpslang 741AA. Även denna slang är flexibel och nötningsbeständig men utvecklad med en konstruktion som ger en längre livslängd och är anpassad för extra högt arbetstryck.

Dessa egenskaper ger denna betongslang en ökad säkerhet och speciellt lämpad för just extra krävande applikationer. Betongpumpslangen har ett arbetstryck på upp till 100 bar, ett temperaturspann på -30°C till +80°C och kan levereras med victualic kopplingar, california kopplingar eller utvändig BSPT.

I sortimentet finns även ett brett utbud av tillbehör som lås och konrör av hög kvalitet tillverkade för att möta marknadens höga krav och kravspecifikationer.

Vi monterar alla våra betongpumpslangar i produktionscentret i Helsingborg, vilket innebär att vi kan pressa din slang i valfri dimension och längd på mycket kort varsel.

Mer information om våra slangar och övrigt sortiment för betongindustrin hittar du i vår produktkatalog.

Hitta din Dunlop Hiflex butik eller kontakta din säljrepresentant för mer information.

Dunlop Hiflex – +46 (0)10 414 44 00 – info@dunlophiflex.se

 


Dunlop Hiflex har varit etablerat i Sverige sedan 1969 och har idag 12 Service Centers och ett 40-tal Service Partners. Huvudkontoret för den skandinaviska regionen ligger i Halmstad tillsammans med Skandinaviens största slang-/kopplingslager. Dunlop Hiflex levererar kvalitetsprodukter och tjänster inom hydraulik, industrislang, pneumatik, transmission, industrigummi och hydraulverktyg. Dunlop Hiflex ingår i den italienska koncernen Alfagomma som är en världens ledande tillverkare av hydraulslang, industrislang och kopplingar. Omsättningen för Alfagomma gruppen uppgår till ca 4,5 miljarder SEK.